GPS-sporing & intelligente logbøger

 

Om Banedanmark

Banedanmark vedligeholder og fornyer de danske jernbaner og sikrer 40.000 afgange og ankomster hver eneste dag. De transporterer 170 millioner passagerer og 15 millioner tons gods hvert år. Og mens Banedanmark arbejder for pålidelig togservice i dag, så er Banedanmark også i gang med at udvide jernbanen til fremtidens behov.

Udfordringen

Banedanmark råder over stor flåde af servicevogne og rullende materiel. De bruges til at udføre en bred vifte af serviceopgaver, når Banedanmark fortsat vedligeholder og udvider den danske baneinfrastruktur.

I den forbindelse stod Banedanmark over for flere udfordringer:

  • En generel mangel på viden om brugsmønstre og lokalisering af vogne og materiel
  • En tidsrøvende og manuel lokaliseringsproces
  • Manglende og utilstrækkelig registrering i logbøger for rullende materiel og servicevogne
  • Mistede indtægter på grund af mangelfuld fakturering for brug af vogne/materiel på servicerekvisitioner
  • Tyveri af servicevogne
  • Overflødig kørsel og brændstofforbrug.

Løsningen

2BM har for Banedanmark implementeret en GPS-sporingsløsning, som udstyrede alle servicevogne og rullende materiel med hardware, der indeholder GPS-modtagere og mobil datakommunikation (GSM). Alle vogne er yderligere blevet udstyret med elektroniske nøglelæsere, så føreren kan identificeres. Ved at indsamle al denne information har Banedanmark nu et præcist og altid opdateret datasæt, som meget nøjagtigt beskriver den faktiske bevægelse og brug af alle vogne og materiel.

 Med udgangspunkt i denne viden opbyggede 2BM et automatisk, digitalt logbogssystem. Den digitale logbog er intelligent og udfylder automatisk al information for hver enkelt tur og medarbejder. Information som tid, rute, kilometer og medarbejdernummer indsamles automatisk. Da løsningen er integreret med Banedanmarks eksisterende tidsregistreringsløsning, har 2BM automatisk kunnet udlede tilhørende servicerekvisitioner for hver tur og tilføje disse i logbogen som ”mål”. Det betyder, at de automatisk registrerede logbøger lever op til kravene fra SKAT, og at systemet kan fordele omkostningerne ved brug af vogne og materiel på tilsvarende servicerekvisitioner.

Vigtige fordele

Banedanmark har opnået mange kvalitative forbedringer i logbøgerne for servicevogne og rullende materiel. Banedanmark har også fået avancerede værktøjer til analyse af køremønstre og lokalisering af servicevogne og rullende materiel. Det har resulteret i en bemærkelsesværdig nedgang i det totale antal kørte kilometer samt en betydelig besparelse på brændstof. Ydermere har systemet vist sig værdifuld, da Banedanmark har kunnet stoppe tyveriforsøg ved flere lejligheder.

Download

Ønsker du at vide mere om netop dette projekt, eller hvordan vi kan hjælpe din virksomhed?

Kontakt os i dag!

Giv os et kald på 35 55 55 75 eller send os en besked

35 55 55 75