Er dit SAP-system klar til P27 betalingsstandarden?

P27 er et initiativ taget af de største banker i Norden, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OP Financial Group, SEB og Swedbank. Formålet er at etablere en fællesnordisk betalingsinfrastruktur for indenlandske grænseoverskridende betalinger i de nordiske valutaer og euroen.

Når P27 – den nye betalingsplatform i Norden bliver en realitet, får du enklere, hurtigere og sikrere betalinger. Du vil opleve markant mindre kompleksitet end i dag, da du fremover vil kunne bruge ét standardformat til alle din virksomheds betalinger i Norden, både indenlandske og udenlandske.

Med P27 opnår virksomhederne:

Mindre kompleksitet med ét standardformat

Det bliver nemmere at håndtere virksomhedens betalinger på tværs af de nordiske lande og valutaer, da du kan bruge ét og samme standardformat, ISO 20022 XML.

Straksbetalinger på tværs af grænser

Med forbedrede tidsfrister og hurtigere processer kan du foretage straksbetalinger på tværs af grænser, når det passer dig 

Bedre muligheder for at tilføje en reference

Du får bedre muligheder for at tilføje en reference med information om betalingen. På den måde bliver det nemmere at identificere og afstemme betalinger.

Hvornår træder P27 i kraft?

Formatet forventes at være taget i brug midt 2022 og herefter udfases alle de gamle formater. Hvis din virksomhed har svenske datterselskaber eller foretager betalinger i SEK i Sverige, skal du ligeledes sikre, at de svenske selskabers SAP-system understøtter betalinger i det nye format ISO 20022 XML. Hvis virksomheden eller datterselskaberne kommunikerer direkte med BankgirotBankgiro?, skal du sikre, at kommunikationen videresendes til virksomhedens bank, da muligheden for direkte filkommunikation med Bankgirot ophører.

Lad os hjælpe dig med overgangen til P27

Allerede nu kan du gå i gang med at forberede dig til at tage P27-formatet i brug. Først skal du gennemgå dine SAP betalingsprocedurer. Hvilke betalingsmåder bruger du? Hvilke formater er disse knyttet op på? Har du allerede taget ISO20022 XML formaterne i brug, er du langt hen af vejen klar til at få foretaget de små justeringer, der kræves i forhold til P27?

Men hænger du stadig i gamle Edifact-formater eller gamle bankspecifikke formater, er det nu du skal starte med at skifte til ISO 20022 XML-formaterne.

I 2BM har vi foretaget denne transformering for rigtig mange af vores kunder og har en ekspertise i dette. Vi kommer gerne og gennemgår din betalingsløsning og giver et bud på din status.

Er du kunde i en bank som ikke umiddelbart er blandt de nævnte banker, er P27 alligevel relevant i og med formatet bliver udbredt over alle nordiske banker. Tag eventuelt kontakt til din bank med henblik på hvornår den tilbyder betalinger i P27-formatet.

Tag endelig kontakt til mig, så kan vi tage en snak om, hvordan 2BM  kan hjælpe dig.

Torben Kjær Bachmann

Torben Kjær Bachmann

Team Manager, ERP Finance

Lad os hjælpe dig med overgangen til P27.

Kontakt os og lær hvordan 2BM kan hjælpe dig.

 

Kontakt os i dag!

Giv os et kald på 35 55 55 75 eller send os en besked

35 55 55 75