Hvad er ERP?

Hvad er ERP?

ERP er betegnelsen for de forretningsprocesser der tillader en virksomhed at styre organisationsaktiviteter, såsom regnskab, indkøb, HR, forsyningskæde, mm. ved hjælp af IT og software. Et ERP-system samler derved hele organisationens forretningsfunktioner i én platform og simplificerer ressourcestyringen.

Om ERP

ERP blev første gang benævnt i 1990’erne af The Gartner Group, som en samlet betegnelse for kerneprocesserne inden for fabrikering.

SAP ophører understøttelsen af de tidligere SAP ERP-teknologier i 2027 og flytter sin teknologiske platform til S/4HANA.

ERP-systemer er oftest bygget op efter moduler. ERP-modulerne kan dække over et eller flere af organisationens funktionelle områder

Med 2BM som implementeringspartner har du et nyt ERP-system inden for 6-9 måneder afhængigt af virksomhedens størrelse og implementeringens karakter.

Hvad står ERP for?

ERP er forkortelsen for Enterprise Ressource Management, og kernefunktionen i et ERP-system er at data kan blive delt på tværs af forretningsenheder og dermed strømline organisationens informations- og data-flow.

 

Hvilke typer ERP-systemer findes der?

Der findes forskellige former for ERP-systemer. Følgende er eksempler på ERP-systemer, som du måske har hørt om:

  • SAP R/3 og B1
  • LN/Baan
  • Microsoft Dynamics NAV & AX 2009
  • Oracle E-Business Suite Financials & PeopleSoft Enterprise

I 2BM arbejder vi med SAPs ERP-systemer. Vi kan tilbyde et SAP ERP-system, der giver dig en komplet platform som når 360° rundt om din forretning. 2BMs dygtige SAP-konsulenter med mange års erfaring kan hjælpe dig med at udvikle en skræddersyet løsning for at automatisere, synliggøre og forbedre dine processer.

I 2BM arbejder vi bl.a på at migrere virksomheders gamle ERP-system over til S/4HANA, som er en nyere forretningsplatform der muliggør nye teknologier, såsom AI, Machine Learning og en helt ny brugergrænseflade med mulighed for interaktiv rapportering. Med markante forenklinger og nye muligheder inden for systemoptimering, datastyring og tekniske funktionaliteter, er S/4HANA et afgørende skridt mod fremtidens digitalisering.

Med SAP S/4HANA kan du derfor forberede og optimere din virksomhed til fremtiden med en intelligent og integreret ERP-løsning.

 

Hvad kan et nyt ERP-system gøre for din virksomhed?

Fordelene ved et ERP-system er at du får alle forretningsprocesser samlet ét sted, som dermed sparer dig tid og ressourcer. Andre fordele inkluderer:

  • Imødekomme branchespecifikke krav og muliggøre nye forretningsmodeller, når markedet udvikler sig
  • Revolutionere forretningsprocesser med automatisering understøttet af kunstig intelligens og robotprocesser
  • Træffe bedre beslutninger hurtigere med integrerede analyser og digitale assistenter
  • Opnå dine IT-mål med hybride, cloud-baserede og lokale scenarier, der deler en ensartet datamodel, kodelinje og brugeroplevelse.

 

Funktionaliteter til ethvert behov

Når du vælger ERP-system, er det vigtigt, at du kigger på funktionaliteterne. Kan systemet løse virksomhedens nuværende og fremtidige behov? Er der mulighed for tilpasninger? Hvad kræver tilpasningen i udviklingsressourcer? Og så videre.

Det er vigtigt at undersøge, så du ikke bliver mødt af uforudsete forhindringer i takt med, at forretningen vokser, og behovene ændrer sig.

Mange mindre virksomheder får købt en løsning, der er for lille, og som de derefter bruger mange penge på at videreudvikle. Dette er både dyrt på kort sigt i forhold til omkostninger til specialtilpasning/udvikling og på lang sigt, fordi det bliver dyrt at opgradere systemet.

Befinder du dig i denne gruppe, kan S/4HANA være et kvalificeret alternativ, fordi du får omfattende funktionalitet stillet til rådighed. Med S/4HANA får du funktionaliteter til ethvert behov, som mindsker unødige udviklingstimer. Dermed sikrer du, at ERP-systemet kan vækste forretningen i takt med, at krav og behov stiger.

Når et system er stort eller komplekst, betyder det ofte, at det kan håndtere komplekse problemstillinger, som i sin natur ikke bare bliver simple, fordi man ønsker det. På dette punkt kommer SAPs omfattende funktionalitet til sin ret. Det er en løsning, som har stor ‘bredde’, hvilket betyder, at det er en løsning, som dækker mange områder. Og når vi taler om funktionalitet/kompleksitet, er det også væsentligt at tale om ‘dybde’. Dybden angiver en løsningsfunktionel mulighed for at dække en virksomheds behov og er derfor helt afgørende for, at man kan implementere en løsning baseret på strategien omkring anvendelse af standardsoftware.

Sagt på en anden måde, så giver det ikke mening at træffe en beslutning om at anvende standardsoftware, for efterfølgende at vælge en løsning, der ikke kan håndtere virksomhedens funktionelle krav.

 

FAQ

Hvad betyder ERP?

ERP er forkortelsen for Enterprise Ressource Management

Hvad er ERP?

ERP er betegnelsen for de forretningsprocesser der tillader en virksomhed at styre organisationsaktiviteter, såsom regnskab, indkøb, HR, forsyningskæde, mm. ved hjælp af IT og software

Hvorfor ERP?

ERP-systemer strømliner organisationens informations- og data-flow; muliggører nye forretningsmodeller, når markedet udvikler sig; revolutionerer forretningsprocesser; træffer bedre beslutninger hurtigere med integrerede analyser og digitale assistenter; opnår dine IT-mål med hybride, cloud-baserede og lokale scenarier, der deler en ensartet datamodel, kodelinje og brugeroplevelse

Hvilket ERP-system?

I 2BM arbejder vi med SAPs ERP-systemer. SAPs nye S/4HANA løsning er en forretningsplatform der muliggør nye teknologier, såsom AI, Machine Learning og en helt ny brugergrænseflade med mulighed for interaktiv rapportering.  Med SAP S/4HANA kan du derfor forberede og optimere din virksomhed til fremtiden med en intelligent og integreret ERP-løsning

Vil du vide mere om ERP?

Kontakt os for et møde, hvor vi kan gå mere i dybden med, hvordan et ERP-system kan understøtte og optimere forretningsprocesserne i din virksomhed.

Giv os et kald på 35 55 55 75 eller send os en besked

Cases

Blogs

Events & Artikler

København

Livjægergade 17

2100 København Ø

T: +45 3555 5575

CVR-nr: 25627261

info@2bm.dk

KORT

KONTAKT OS

Aarhus

INCUBA / Åbogade 15

8200 Aarhus N

T: +45 3555 5575

CVR-nr: 25627261

info@2bm.dk

KORT

KONTAKT OS

35 55 55 75