Hosting af on-premise’ SAP system hos 2BM

 

Om KONE

Med opstart i 1910, er KONE i dag en global virksomhed, som er verdensførende inden for elevator- og rulletrappebranchen. Virksomheden leverer og servicerer alt fra elevatorer og rulletrapper til automatisk døre og dertil også service- og moderniseringsløsninger til erhvervsbygninger.

KONE har ca. 55.000 medarbejdere i 60 lande og har hovedsæde i Finland.

I mange år har KONE benyttet SAP, hvor en række af moduler er taget i brug, herunder SAP HCM og løn, der har været etableret på en selvstændig SAP-platform.

 

Udfordringen

Som mange andre firmaer besluttede KONE at flytte deres SAP HCM-løsning til ”skyen” og i samme forbindelse nedlægge deres SAP HCM platform. Dermed ville KONEs danske og norske HR-afdelinger så stå i en situation, hvor de ville være nødt til at implementere en ny lønløsning, idet begge lande kører deres løn i SAP.

Det blev vurderet at være krævende at skifte deres etablerede platform i Norge og Danmark i stedet for at fortsætte på deres nuværende løsning, som i realiteten dækkede begge landes behov. Man ønskede derfor at se på alternativer, der kunne dække området uden at foretage en større forandring og foretage et skift af deres nuværende platform.

Løsningen

Grundet et i forvejen tæt samarbejde mellem KONE og 2BM, blev 2BM bedt om at opstille en løsningsmulighed på denne udfordring. Løsningen blev at flytte KONEs SAP HCM-system over på et SAP system hosted af 2BM. Eftersom den eksisterende løsning dermed ikke skulle ændres, var det forholdsvis nemt at flytte den tekniske opsætning.

Da KONE valgte at beholde SAP ERP-systemet on-premise, blev der lavet et interface mellem det nye hostede SAP HCM system og KONEs SAP ERP system, så bl.a. tidsdata kunne blive sendt imellem de to systemer.

Da der var ønske om at have fuld historik på medarbejderne, benyttede vi værktøjet Easy Clone fra SpinifexIT til at kopiere medarbejderne fra det tidligere SAP HR-system hos KONE til det nye SAP system.

Resultatet

Ved at vælge at flytte systemet til en hosting-løsning hos 2BM, undgik KONE at skulle finde og indkøbe et nyt lønsystem. Samtidigt slipper KONE også for at skulle stå for vedligehold af systemerne og platformene. Så alt i alt har løsningen sparet KONE både tid og penge og sparet virksomheden for at skulle igennem et stort og tungt projekt.

Hvorfor 2BM?

”Efter at have kendt og samarbejdet med 2BM siden 2004 var det helt naturligt for os at spørge 2BM om de kunne hjælpe, da vi af koncernen blev oplyst, at vi skulle finde et nyt lønsystem. Grundet IT-sikkerhedsreglerne i KONE, måtte der tænkes ’ud af boksen’, hvilket 2BM i høj grad gjorde, og det lykkedes os at komme godt igennem projektet i et tæt samarbejde. 2BM har sparet os for en masse tid og penge, og det har haft en stor betydning for vores forretning.”

Per Löwe Jacobsen

KONE Way business development director KONE Scandinavia / Finance director at KONE A/S Denmark

Download

Ønsker du at vide mere om netop dette projekt, eller hvordan vi kan hjælpe din virksomhed?

Kontakt os i dag!

Giv os et kald på 35 55 55 75 eller send os en besked

35 55 55 75