af Morten Roholt Govert Baasch

Når kalenderen skifter til 1. juli 2024, træder en ny lov i kraft om obligatorisk elektronisk tidsregistrering for danske virksomheder – er jeres virksomhed klar?

Når varmen igen er over os til sommer, skal de danske arbejdspladser være rustet til at kunne håndtere tidsregistrering og rapportering herom, for alle deres medarbejdere. Arbejdsgiver skal sikre, at der elektronisk registreres arbejdstid for stort set alle typer af medarbejdere*. Med loven fastsættes der både rammer for transparens af medarbejderens registreringer, opbevaring af disse samt beregningsgrundlag for gennemsnitlig ugentlig arbejdstid. Registreringssystemet skal imødekomme kravet om at være ’objektivt, pålideligt og tilgængeligt’. Årsagen til denne udvidelse af arbejdstidsloven er, at sikre ansatte inden for EU’s rettigheder ift. hviletid og øvre grænse for ugentlig arbejdstid overholdes og kan dokumenteres. 

Ikke nok med, at dette krav vil stille en stor del af danske virksomheder – store som små, alle industrier og sektorer – overfor en nødvendig opgradering af deres eksisterende tidsregistreringssystem, og i mange tilfælde en decideret implementering af et nyt, så skal alt dette ske med en relativ kort tidsfrist.  Kravene betyder for mange virksomheder, at de skal handle omgående for at nå at blive klar i tide, før den nye lov træder i kraft, for tidsregistrering kan være en kompliceret affære.

Loven er ikke eksplicit omkring hvordan der skal tidsregistreres, ud over den ovennævnte formulering omkring ’objektivt, pålideligt samt tilgængeligt’. Dog har Beskæftigelsesministeriet i et skriftligt svar bekræftet, at loven ikke vil afstedkomme krav til at registreringen indeholder informationer om, hvornår på dagen arbejdet er udført, men alene angår den samlede daglige arbejdstid[1]. Som mangeårigt SAP & SuccessFactors konsulenthus har 2BM årtiers erfaring med netop systemer til tidsregistrering og medarbejderstamdata så hvis du allerede nu ser, at I vil have brug for hjælp frem mod sommer, så kontakt os endelig. Vi står klar til at få afdækket jeres behov og muligheder, og til at kunne hjælpe jer på vej mod at stå imod de nye krav over de næste 6 måneder.

Er du interesseret i en tidsløsning i SAP SuccessFactors, så læse mere her → 2BM SuccessFactors Time Management.

Er du interesseret i en SAP HCM Tidsløsning, så læs mere her → 2BM SAP HCM Time Management.

 

SucessFactors Time Management leveres med en standardrapport, hvor eventuelle brud på 11 timers sammenhængende hviletid præsenteres. Listevisningen angiver på hvilke dage brudene forekommer samt hvor mange timers hvile medarbejderen reelt har haft

SuccessFactors Time Management leveres med en standardrapport, hvor dine medarbejders gennemsnitlige arbejdstid over de sidste 16 ugers præsenteres. Med en intuitiv farveindikator har du et let værktøj til monitorering af 48-timers reglen.

* ’Selvtilrettelæggere’ som typisk er gældende for ansatte uden højere arbejdstid, er undtaget loven.

[1] Dansk Erhvern af 23.01.2024

Morten Roholt Govert Baasch

Morten Roholt Govert Baasch

Senior Consultant

Kontakt mig eller mine kolleger hos 2BM for mere information om hvordan 2BM kan hjælpe dig.

Giv os et kald på 35 55 55 90 eller send os en besked

35 55 55 75