Fusion af lønsystemer

 

Om Ørsted

Ørsted er en af de førende energikoncerner i Europa. Ørsteds forretning er baseret på anskaffelse, produktion og distribution af samt handel med energi og beslægtede produkter i Europa

Tilbage i 2010 blev mere end 85% af varmen og strømmen produceret vha. fossile brændstoffer – hovedsageligt kul. I dag har Ørsted ingen aktiviteter i forbindelse med fossile brændstoffer og er vokset til en global leder inden for grøn energi med en produktion på 22,2 TWh i 2021.

Sloganet er “Lad os skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi”. Ørsted har hovedsæde i Danmark og har ca. 6800 medarbejdere, og en omsætning på 77,7 milliarder DKK (2021).

Udfordringen

Ørsted var tidligere kendt under navnet Dong Energy og blev oprettet i 2006 gennem fusionen af seks store danske virksomheder: DONG, Elsam, Energy E2, Nesa, Københavns Energi og Frederiksberg Forsyning.

Det resulterede i et komplekst proces- og systemlandskab, som Ørsted var i gang med at strømline

En naturlig del af dette effektiviserings- og forbedringsprojekt var at sikre, at alle medarbejdere styres via den samme fælles SAP HCM-løsning, herunder udbetaling af løn, som tidligere blev håndteret i fire forskellige systemer, hvoraf det ene ikke var SAP-baseret.

Løsningen

På mindre end 24 måneder har Ørsted smeltet to KMD SAP Nettolønberegningsløsninger, som kørte på separate systemer, sammen med KMD Perspective Salaray (Unix-baseret med medarbejder-masterdata synkroniseret med SAP) til én enkelt, sammenhængende KMP SAP Nettolønberegningsplatform, der er gearet til at håndtere fremtidige udvidelser; både i antal medarbejdere og størrelse/kompleksitet af overenskomster og aftaler.

Alle medarbejder-masterdata findes i samme system, og alle lønudbetalinger fra Danmark foretages fra samme system for at sikre høj gennemsigtighed og driftssikkerhed.

Hvorfor 2BM?

”Valget af 2BM som vores partner til fusionen af vores systemer og processer var ligetil, fordi 2BM allerede var etableret i vores organisation. 2BM har været involveret i Ørsteds SAP HCM-projekter de seneste ti år og været vores foretrukne SAP HCM-partner siden 2009.”

“Vi bruger vores partnerskab med 2BM til at løfte vores egne internationale konsulenter og få tilført den nyeste viden; ikke kun om SAP HCM, men også om hvordan vi bedst kan udnytte SAP HCM i vores interne processer.

 Vi har allerede nået mange mål, og vi vil fortsat nå vores mål i fremtiden i tæt samarbejde med 2BM.”

Steen Gotfredsen, leder, ERP Finance & HR

Fremragende løsning – Indledende systemer – månedsimplementering – Medarbejdere

Download

Ønsker du at vide mere om netop dette projekt, eller hvordan vi kan hjælpe din virksomhed?

Kontakt os i dag!

Giv os et kald på 35 55 55 75 eller send os en besked

35 55 55 75